I svalende bris fra Middelhavet...

Høve’s Impulsivo ligger på den spanske sydøstkysten Costa Blanca, ca. 3 km nord for Torrevieja sentrum. Boligen ligger i et stille strøk, på et høydedrag med flott utsikt over Middelhavet. Det er mange fine sandstrender i nærheten. Nedenfor boligen er det klipper man kan rusle langs og bade fra – i krystallklart vann. Tett ved boligen er det et felles svømmebasseng med utsikt over Middelhavet og mot byen.

Torrevieja har omkring 300 soldager i året og temperaturen om vinteren kan sammenlignes med behagelig trøndersk sommervær. Det er ca. 85.000 fastboende i byen og 41% av disse er utlendinger (pr 2019). August er den store feriemåneden i Spania og det anslås at innbyggertallet i byen femdobles denne måneden. Byen består i hovedsak av ferieleiligheter, det er få hoteller. Mange av leilighetene eies av utlendinger, men også av spanjoler som bor i innlandet. Torrevieja er derfor også blitt kalt «la Playa de Madrid», Madrids strand. Feriebyen preges av at mange av «hyttene» står tomme gjennom vinteren.

For oss er det mest behagelig å være i Spania gjennom høsten og sein vinter – og om våren. Klimaet er ideelt for oss nordboere da.

Oversiktskalenderen viser når vertsfolket eller slekt og venner er å finne i Høves Impusivo.

Vi følger fuglene dit om høsten…

Skroll til toppen