Dette skjedde 20. okt.

Omkom i flystyrt

På denne dag i 1977 omkom mitt søskenbarn, Oddbjørn Tilset, i en flystyrt med småfly, bare 36 år gammel.

Oddbjørn og en kamerat skulle ta en flytur til Brønnøysund. De var begge vante flygere, men møtte dårlig vær på veien.

Ved 19-tida meldte de fra om at de var kommet inn i dårlig vær og ville returnere. Senere var det ikke mulig for kontrolltårnet på Værnes å komme i kontakt med pilotene i Piper Cherokee-flyet.

Det ble satt i gang leteaksjon og flyet ble funnet dagen etter, knust ved Midtvassklumpen øst for Langvatn i Sandvasslia i Namdalseid. De hadde kjørt rett inn i fjellsida i ca. 450 meters høyde. Hadde de gått 10–15 meter høyere ville de ha gått klar av fjellet. Det antas at de navigerte i retning av lysene på Øyenskavlen lenger sør-vest i 680 meters høyde.

Etter sammenstøtet med fjellveggen skled flyet ca. 20 meter oppover fjellet før det la seg til ro. Flykroppen var nesten utbrent og det har nok tatt fyr med det samme det tok bakken. Begge ble trolig drept i samme stund som flyet traff fjellet.

Oddbjørn var elektroingeniør og jobbet ved Autronica i Trondheim. Da han omkom bodde han hos foreldrene på Støren og pendlet daglig til jobb. Typisk Oddbjørn så forsøkte han å sette fartsrekord hver dag med Volvoen på vei til og fra jobb.

Oddbjørn var en veldig engasjert og interessant persjon og var et midtpunkt. Han likte fart og spenning så at han døde på denne måten var vel kanskje ikke uventet. 

Jeg savner ham fortsatt.

Oddbjørn Tilset var født 4. august 1941. Han omkom i flystyrt bare 36 år gammel 20.10.1977.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
%d bloggere liker dette: